ДОМ НА КАМИОНА

Дом на камиона е регистрирана търговска марка, чрез която оперира на пазара за авточасти фирма "ХЕР 1" ЕООД - позната на повечето хора свързани по някакъв начин с бизнеса с товарни автомобили.

ИСТОРИЯ И РАЗВИТИЕ

Началото на дейността на фирмата е поставено през далечната 1994г. - открит е първият магазин "Дом на камиона" в град Варна. Поради спецификата на тогавашния автопарк в страната (предимно производители на бившите соц.марки) в тази насока са и първите крачки на прохождащата фирма.

Първото голямо предизвикателство е постепенно преминаване към западно европейски марки камиона и автобуси в края на 90-те години на миналия век. За разлика от много от основните си конкуренти по онова време Дом на камиона успява сравнително бързо да преструктурира дейността си в съответствие с новите изисквания на пазара. Това включва много на пръв поглед невидими промени.

 • На първо място стои смяната на по-голяма част от доставчиците водеща до присъствието на все повече фирми от Европейския съюз в портфолиото на Дом на камиона.
 • На второ, но не и по важност е неизбежната преквалификация на персонала обусловена от изцяло новата номенклатура и почти 100% използуване на компютри в работата.

Успешното справяне с това първо предизвикателство пред фирмата я извежда сред лидерите на пазара на резервни части за товарни автомобили и автобуси в началото на века.

Следващите години преминават в затвърждаване на тази позиция, както и в непрекъснато разширяване на дейността. През 1999 година е открит втори магазин в град Варна със значително по-голяма търговска площ, както и магазин в град Добрич. Същевременно с това се обогатява гамата от предлагани артикули, подобряване обслужването на клиенти и включване на все повече световно-известни производители.

Второто голямо предизвикателство, пред което се изправя фирмата е приемането на страната ни в Европейския съюз, което поставя нови по-строги изисквания към спедиторските и транспортни фирми, а оттам и към техните доставчици. Това налага ново преструктуриране на дейността.

През 2007г. фирмата успява да покрие критерийте за контрол и управление на качеството ISO 9001 и придобива сертификат за това. По този начин се нарежда сред малкото в бранша отговарящи на Европейските стандарти в търговията с резервни части. Всичко това съвпада по време с второто разширение на дейността на Дом на камиона. Открит е магазин в столичния квартал Люлин, а малко по-късно и в град Плевен. Последвани от откриване на обект на Ботевградско шосе в София. Това показва стремеж към все по-засилено и трайно присъствие на пазара на авточасти.

КЪМ МОМЕНТА ДОМ НА КАМИОНА Е:

Златен сервизен партньор на WABCO

Тир сервиз и автодиагностика на товарни и лекотоварни автомобили, автобуси и ремаркета.

Оторизиран търговски и сервизен партньор на SAF-Holland

SAF-Holland предлага завършени решения за влекачи, ремаркета, полуремаркета, превозни средства за строителството, работещи извън пътя, автобуси.

Оторизиран сервиз на WIELTON

WIELTON е най-големият производител на полуремаркета и ремаркета в Полша и е един от 10-те водещи производители в Европа. Клиенти на WIELTON са транспортни, строителни, производствени, селскостопански и дистрибуторски фирми в Полша, както и дилъри на товарни транспортни автомобили и полуремаркета най-вече в Русия, Украйна, Литва, Латвия, Чехия, България, Румъния, Италия.

Оторизиран сервиз на VDL Bus & Coach

Предлага следпродажбен сервиз, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части.

Оторизиран дилър на WEBASTO и Eberspacher

Автономни отоплителни печки.

Официален вносител на много водещи марки в производството на авточасти. Само споменаването на някои от тях е достатъчно за да се уверите в качеството на предлаганите части и услуги. Сред основните доставчици на фирмата влизат такива доказали се марки като:

Contitech

Един от най-големите производители на въздушни възглавници за камиони, автобуси и ремаркета.

Kongsberg

Водеща компания в областта на хидропневматичното управление на съединители и скоростни кутии.

MAHLE

Оригинално качество без компромиси. Бутала, клапани, сегменти, лагери, турбокомпресори, въздухомери, филтри и други компоненти за двигатели и двигателни периферни устройства.

Luber-finer

Водеща компания в областта на филтрите.

Valeo

Световен лидер в много брашове свързани с автомобилите.


Дом на камиона предлага резервни части и консумативи за всички марки и модели бусове, лекотоварни и товарни автомобили, камиони и автобуси

 • Ремаркета и полуремаркета: SAF, BPW, ROR, SCHMITZ, FRUEHAUF, YORK, KASSBOHRER, TRAILOR, SAE-GIGANT, KRONE, MEILLER, SCHWARZMÜLLER, KÖGEL, WIELTON, LeciTrailer и по заявка.
 • Резервни части и ремонт на скоростни кутии: ZF, VOITH, EATON.
 • Лафети, тегличи и резервни части за JOST, ROCKINGER, RINGFEDER.

Извършваме официален внос на части за товарни автомобили, микробуси, автобуси и ремаркета от над 90 световно известни фирми.

Предлагаме следпродажбен сервиз, което включва гаранционен и извънгаранционен сервиз, продажба и доставка на оригинални резервни части.

След всичко това можем да кажем само едно:

Дом на камиона е определен фактор в търговията с резервни части за камиони, ремаркета и автобуси в страната. Времето, когато фирмата се е сравнявала с други от бранша е отминало отдавна. В момента другите се сравняват с нас.

В АВТОСЕРВИЗИ Дом на камиона се извършват следните видове услуги:

 • Ремонтни дейности на лекотоварни автомобили;
 • Ремонтни дейности на товарни автомобили;
 • Ремонтни дейности на товарни автобуси;
 • Ремонтни дейности на специализирана товарна транспортна техника;
 • Ремонтни дейности на ремаркета;
 • Техническо обслужване на товарни автомобили, автобуси, TIR автомобили и ремаркета;
 • Компютърна диагностика;
 • ПЪТНА ПОМОЩ за тежкотоварни камиони;
 • ПЪТНА ПОМОЩ за автобуси;
 • (ГТП) Годишни технически прегледи;
 • ... и много други.
Всички автосервиз услуги